Anna onni ollaksemme //
hyvin ain' eleäksemme...
Kalevalan ja Onnin päivän kunniaksi päätin piristää perusmättöruokavaliota jollakin, ja eteen osui Pipsa Hurmerinnan kehittämä hapankorpuilla leivitettyjen kananugettien ohje. Täyttä lihaa, kuitua ja vähäisiä työvaiheita pystyy jakamaan eri päiville. Perfetto!
Resepti yllättävän simppeli
Leikkelin kanan ja murskasin hapankorput edellisenä iltana, joten sunnuntaiksi jäi vain paistaminen. Koska ruoka meni vauvan sijasta taaperon maaruun, lisäsin ohjeeseen suolaa ja pippuria.
Oliiviöljyä lörpyttelin reilusti pannulle ja paistoin kohtalaisella lämmöllä. Tuplasin ahneuksissani alkuperäisen ohjeen, nugetteja tuli aivan liikaa ja siksi paistamiseen humpsahti aikaa. Perusohjeen määrä olisi kyllä riittänyt kolmelle hengelle.
Kypsyyden tietää paistoväristä, Kunnon kullanruskea molemmin puolin, niin jo vain on kypsä!
Ja kyllä tuli hyviä ja rapeita! Eikä ollut monimutkaista. Pieni ihminen maiskutteli vauhdilla uutta tuttavuutta ja aikuisetkin pistelivät vauhdilla menemään - pöydässä oli mukava sunnuntairauha.
Hapankorppuinen ohje toimii!
Hapankorppuja olen käyttänyt aiemmin kermalla tai muulla nesteellä pehmitettyinä lihapullissa, mutta niiden käyttäminen leivittämisessä on kyllä maan mainio idea. Makua ja kuitua. Ou jees!
Pipsan ohjeessa korppukuorrutetta oli ehkä vähän naftisti ja se saattaa loppua kesken, eli kannattaa varata muutama lisäkorppu lähelle, jos täytyy tekaista lisää nopeasti.
Eihän nugetit missään nimessä ole mikään jokapäiväinen ruoka, mutta mukavaa vaihtelua. Kyllä työpäivän jälkeen jaksaa paistaa herkkuja, jos muut esivalmistelut on tehnyt edellisenä iltana. Nuggettien kanssa voi tarjota vaikka yrttistä tomaattikastiketta, mutta meillä vedeltiin ihan noin vaan.
Tämän kokemuksen perusteella aion metsästää käsiini Hurmerinnan muutama kuukausi sitten julkaiseman opuksen, Pipsan keittokirja pienille ihmisille. Arkiruokaan todellakin kaivataan jotain helppoja uusia ideoita makaronilaatikon ja lihapullien kylkeen.
Nuggettien perusresepti (3:lle)
- 4 palaa hapankorppua
- 2 rkl ruisjauhoa
- 2 munaa
- 2 kananpojanrintaa
- ripaus suolaa
- musta- ja valkopippuria
- oliiviöljyä paistamiseen
- Murskaa hapankorput morttelissa muruksi ja sekoita joukkoon jauhot ja mausteet. Leikkaa kanafileet suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Kaada hapankorppuseos laakealle lautaselle. Riko kananmunat lautaselle ja riko niiden rakenne.
- Kasta palat munaan ja kierittele hapankorppuseoksessa. Paista oliiviöljyssä, kunnes ovat kullankeltaisia ja kypsiä.
- Tarjoa heti. Sattumalta ylijääneet nuggetit voi lämmittää seuraavana päivänä uunissa, niin rapeus ei katoa totaalisesti, Mutta kyllä ne hyviä ovat pehmeäkuorisinakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Avaa sanainen arkkusi!